Pentru parinti

Cat de important este dansul

Incă de la vârsta de 2 ani, copiii experimentează bucuria de a se exprima prin intermediul dansului, ghidaţi de ritmul muzicii, sau de ce nu, creându-şi propriul lor ritm. Beneficiile dansului sunt numeroase, însă acum vom enumera câteva dintre ele, cele pe care le considerăm ca fiind de bază.

 

  • Dansul dezvolta abilităţile fizice, emoţionale şi sociale ale copilului.

Atunci când vine vorba de a deprinde arta dansului într-un mod atractiv, cursurile potrivite sunt cele care includ elemente de bază ale mișcării creative, unul dintre acestea fiind, desigur, baletul. Dacă doriţi să încurajaţi dezvoltarea exprimării libere, a creativităţii și a imaginației copilului, acesta reprezintă alegerea ideală.

Copiii deprind plăcerea de a învăța prin dans, iar atunci când descoperă un nou pas, o nouă mişcare, aceştia experimentează acel sentiment de împlinire, de mulţumire şi de mândrie de sine.

  • Prin dans, copiii fac cunoştinţă cu lumea artelor şi a muzicii

Dansul este o poveste spusă cu ajutorul mişcării.

Prin participarea la clasele de balet, copilul învaţă, în timp, să îşi exprime sentimentele prin muzică şi dans, creând propria lui artă. Dansul le oferă copiilor libertatea de mișcare si de exprimare astfel incat prin intermediul acestuia sa fie reflectata unicitatea fiecaruia dintre ei.

  • Prin dans, vor deprinde plăcerea de a învăţa şi de a evolua

Atunci când arta dansului este predată într-un mediu plăcut, liniştit şi atractiv, care să încurajeze dezvoltarea şi exprimarea liberă a fiecărui copil, acesta va participa cu entuziasm la clase şi va dori mereu să înveţe lucruri noi, astfel încât să evolueze. Iar participarea la festivaluri sau concursuri alături de întreaga echipă îi va aduce acestuia siguranţă, încredere în sine şi în ceilalţi, mândria de a face parte din grup şi de a le transmite celorlalţi bucuria dansului. Acestea vor fi momentele în care va fi mândru de ceea ce a învăţat, şi va dori să înveţe şi mai mult, să crească de la apariţie la apariţie.

sursa: http://benefitofdance.blogspot.ro/2012/08/benefit-of-dance-important-benefits-of.html

VICTORIA DANCE STUDIO

  • dummy Piata Victoriei - Calea Victoriei 206 (în apropiere de Piața Victoriei) vis-a-vis de Starbucks

  • dummy Piata Universitatii - Bulevard Hristo Botev 1, et. 2, Bucuresti

  • dummy 0743 226 996

  • dummy contact@victoriadancestudio.ro

Newsletter

Inscrie-te cu adresa de mail pentru a primi ultimele noutati!

program

Luni - Vineri: 10.00 - 21.00

Sambata-Duminica: 9.00 - 15.00

Sala Victoriei Sala Unirii