Pentru parinti

Marco Spada

Dragii noștri, vă invităm să vizionați o nouă poveste pusă pe scena Teatrului Bolishoi din Moscova, ‘ Marco Spada’. Datorită acestei perioadei avem un avantaj  de a viziona spectacole  online https://www.youtube.com/watch?v=C-0ZfKcB-Xw  până pe 5 aprilie ora 18:00.

 

Conform legendei acestui spectacol trebuia sa impace doua cele mai bune balerine de la acea vreme: Carolina Rosati si Amalia Ferraris. Ideea de a se juca anume asa, aceast spectacol a apartinut Imparatului Napoleon al III-lea. Premierea a fost in 1852 in Paris.

Muzica este scrisă de Daniel Auber.

Coregrafia este semnată de Jozeph Mazilier.

       Vă invităm să citiți un scurt rezumat tradus din libretul scris de Jermen Delavini si Jea Scrib.

Marco Spada

Actiunea are loc in secolul XVIII intr-o localitate de langa Roma. In timp ce se afla intr-o calatorie Contele Ozorio,Guvernatorul Romei, impreuna cu fiica sa, Marchiza Sampietri au vizitat localitatea respectiva. Orasenii s-au plans ca in zona opereaza un talhar pe nume Marco Spada, pe care nu-l cunostea nimeni cum arata. In timp ce se aflau in centrul orasului, in oras au intrat regimentul de draguni condus de Contele Pepineli. La vederea Marchizei ofiterul s-a indragostit de ea.Desi Marchiza era logodita cu printul Federici.

  In toata valtoarea  orasenilor li s-au furat banii din buzunare de catre talharul Marco Spada. Intre timp a inceput sa ploua. Ploaia a gonit orasenii din piateta. Singurul care a ramas a fost Calugarul Borromeo. Marco Spada i-a sustras si banii, care erau donatiile orasenilor.

Guvernatorul impreuna cu fiica si Contele Pepineli au plecat din oras prin munti si intamplator au ajuns la casa lui Marcos Pada. El traia acolo impreuna cu fiica sa Angela. Fiica lui Marco Spada nu stia cu ce se ocupa tatal ei. Faptul ca au fost primiti calduros in casa lui Marco Spada, Guvernatorul i-a invitat pe Marco Spada si fiica lui la bal.

Printul Federici, logodnicul fiicei Guvernatorului se indragosteste de Angela si vrea sa o ceara de mireasa. Intre timp Calugarul Borromeo striga in gura mare ca este singurul care poate sa-l recunoasca pe talhar si il demasca pe Marco Spada.

Angela gaseste ceata de talhari si devine membrul cetei. Marco Spada ramane mirat cand o vedea pe ea in randul talharilor. Descoperind ca pepineli si Marchiza sunt indragostiti, ceata de talhari insista la parintele  Borromeo sa-i casatoreasca. 

In timpul unei lupte dintre soldati si ceata de talhari, Marco Spada este ranit mortal. Inainte sa moara el reuseste sa declare ca Angela nu este fiica lui. Aceasta minciuna face ca ea sa nu fie intemnitata si se poate casatori cu Printul Federici.’

VICTORIA DANCE STUDIO

  • dummy Piata Victoriei - Calea Victoriei 206 (în apropiere de Piața Victoriei) vis-a-vis de Starbucks

  • dummy Piata Universitatii - Bulevard Hristo Botev 1, et. 2, Bucuresti

  • dummy 0743 226 996

  • dummy contact@victoriadancestudio.ro

Newsletter

Inscrie-te cu adresa de mail pentru a primi ultimele noutati!

program

Luni - Vineri: 10.00 - 21.00

Sambata-Duminica: 9.00 - 15.00

Sala Victoriei Sala Unirii